Influenza- og Coronavaccination vil i sæsonen 2023 kun være muligt ved Regiones vaccinationscentre samt udvalgte apoteker.

Husk at bestille tid.

Vaccination imod influenza er hos kun muligt som selvbetaler. 

 

PILLEPAS

Schengen samarbejdet

Den 25. marts 2001 indgik Danmark i det såkaldte Schengen-samarbejde. Det har betydning, når man rejser til udlandet med visse typer medicin i bagagen.

 

 

 

 

 

 

Foruden Danmark omfatter Schengen-samarbejdet også Belgien, Bulgarien, Cypern, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Island, Italien, Luxembourg, Norge, Portugal, Spanien, Sverige, Tyskland, Østrig, Tjekkiet, Estland, Letland, Litauen, Ungarn, Malta, Polen, Rumænien, Schweiz, Slovenien og Slovakiet.

Euforiserende (narkotiske) stoffer er i stort set alle lande undergivet regler om kontrol. Det gælder også i Danmark. Det betyder, at du ikke frit må indføre eller besidde medicin, som indeholder sådanne stoffer. Får du medicin, som indeholder euforiserende stoffer, og skal rejse til et af disse lande, har du derfor mulighed for at få en medicinattest på apoteket, det såkaldte pillepas!

Hvad er et pillepas?
Et pillepas eller en medicinattest er det dokument, som du på forlangende kan vise til myndighederne, hvis du rejser til et af de nævnte lande. Pillepasset dokumenterer, at den medbragte medicin er til dit eget brug.

Hvilken type medicin gælder det for?
Man kan ikke få et pillepas til alle typer medicin. Du behøver fx ingen attest for at medbringe astmamedicin, gigtmedicin, hjertemedicin, hormoner, hudmidler og infektionsmedicin. I de fleste tilfælde vil du frit kunne rejse rundt, som du plejer.
Som hovedregel vil pillepasset være aktuelt ved medicin, som indeholder stoffer, der virker euforiserende, og som påvirker centralnervesystemet. Det kan eksempelvis være sovemedicin, stærke smertestilende midler, der indeholder morfin og beroligende midler.
Hvis du ønsker et pillepas, skal du have en recept fra lægen. Også selvom det drejer sig om medicin, der normalt er i håndkøb.
Der kan forekomme medicin, som ikke står på listen, men som man alligevel kan få en medicinattest. Er du i tvivl, så spørg din læge eller på apoteket.

Hvordan får jeg fat i et pillepas?
Alle landets apoteker udsteder pillepas og det er gratis at få dem udstedt. Apoteket skal udfylde en attest for hvert lægemiddel med euforiserende stoffer, som du skal have med på rejse. Attesten gælder for rejsens længde og højst i 30 dage.
Du kan også få en attest til lægemidler, du allerede har købt. Det kan så være nødvendigt at medbringe dokumentation i form af recept, kassebon eller medicinemballage. Du skal altid huske at medbringe dit pas, for at få en attest.

Bestil dit pillepas online her